Hvordan si farvel til ensomheten og finne venner

Hvordan si farvel til ensomheten og finne venner

I vår tid, når det er sjeldent at en person ikke er registrert med minst ett sosialt nettverk, ser det ut som om ingen kan ha problemer med ensomhet. Man kan jo lett få titalls og hundrevis av venner på nettet! Men til tross for de enorme mulighetene som tilbys av internett, har antallet ensomme mennesker ikke blitt mindre. Saken er at for å føle seg suksessrik og lykkelig, trenger vi ikke virtuell, men levende kommunikasjon. Vi trenger å utveksle tanker og følelser med andre mennesker. Å ha gleden av kommunikasjon, å føle seg elsket og verdsatt er alles drøm. Og denne drømmen er oppnåelig for alle. Vi trenger bare å huske visse regler for hvordan man kommuniserer, og jeg vil nå fortelle deg om de 10 viktigste.

1 Sett pris på deg selv. Du er det stedet hvor endringene begynner. Finn det unike og verdifulle som er inne i deg. Minn deg selv på at du er et menneske og derfor er du verdifull. Dette betyr ikke at du må begynne å føle at du er bedre enn alle andre. Du er ikke verre og ikke bedre enn andre, du er unik.

2 Definer dine interesser og verdier, og vær tro mot dem. Å bygge et godt forhold krever felles verdier og interesser. Og hvis du ikke kjenner til dine egne interesser og verdier, hvordan kan du finne andre som deler dem? Dessuten er folk som ikke er interessert i noe og ikke har egne meninger vanligvis ikke interessant for andre.

3 Endre holdning til dine komplekser, problemer og svakheter. Innrøm at du er ufullkommen. Det er ingenting galt med det, alle er slik. Folk som ikke aksepterer seg selv som de er, med alle sine komplekser og problemer, kan ikke åpne seg for andre. Lær å se på dine svakheter på en nøytral måte, slik at de ikke påvirker din selvfølelse. Begynn å fokusere på det gode som er i deg og behandle deg selv positivt.

4 Se det gode i livet. Hvis du tror at verden er håpløst dårlig, vil du møte mennesker og hendelser som bekrefter ditt synspunkt. Endre din oppfatning, slik at du begynner å se ting som kan gi deg glede. Prøv å se noe godt i alle vanskelige situasjoner.

5 Se det gode i mennesker. Ingen har bare svakheter ved sin personlighet, alle har noe godt i seg. Snakk med folk og prøv å se det beste i dem. Og hvis du har lært å se det gode i deg selv, vil det være lettere for deg å finne det i en annen person.

6 Hjelp andre mennesker til å føle seg betydningsfulle. Alle ønsker å føle seg betydningsfulle og bli verdsatt av andre. Og folk som klarer å gi denne bekreftelsen til andre vil alltid være vinnerne i kommunikasjon. Fortell folk om de gode tingene som du ser i dem. Legg merke til deres suksesser og prestasjoner og finn en mulighet til å dele deres gleder. Vis en genuin interesse for den andre personen og hans eller hennes indre verden. Lær å stole på folk og å vise dem tillit.

7 Start kommunikasjonen med spørsmålet «Hva kan jeg gi til vedkommende?» Hvis du ønsker å kommunisere med en viss person, spør deg selv først: hva kan jeg gi ham eller henne? Hvilke av hans eller hennes interesser og behov vil bli møtt i kommunikasjon med meg? For å finne et felles språk, er det viktig å finne en felles interesse. Lær hvordan du kan motivere folk til å være venner med deg.

8 Unngå kritikk. Kritikk kan ødelegge selv det sterkeste vennskap. I stedet for å kritisere, prøv å sett deg i den andres plass og ta en titt på situasjonen gjennom hans eller hennes øyne. Dette vil hjelpe deg til å forstå hvorfor vedkommende tenker og føler på denne måten. Hvis det allikevel er viktig å fortelle folk om deres feil, lær å gjøre det på en skånsom og ikke sårende måte i form av støtte og vennlige råd.

9 Lær å reagere riktig på kritikk. Legg merke til hvordan du reagerer når du blir kritisert. Starter du med å forsvare deg selv eller angripe i respons? Innrømmer du at du tok feil eller bærer du nag til folk? Lær å kontrollere deg selv og ikke gi etter for den første ukritiske reaksjonen. Finn og lær måter å reagere positivt på kritikk. Det er ingen vinnere i en konflikt, den skader vanligvis alle parter.

10 Lær å alltid være takknemlig for alle og for alt. Folk som ikke vet hvordan være takknemlig, er ikke attraktive for andre. En utakknemlig person er vanligvis misfornøyd med alt og alle, og denne negative holdningen frastøter folk. Takk livet, naturen og mennesker rundt deg for alt du har. Vær takknemlig ovenfor andre for alle de opplevelsene de har hjulpet deg å få.

No comments yet.

Join the Conversation